Francuskie Makaroniki: Słodka Rozkosz na Twoim Podniebieniu!!

Francuskie makaroniki to delikatne ciasteczka z migdałowej mąki, cukru i białek jaj, wypełnione różnorodnymi kremami. Są symbolem elegancji i wyrafinowania, znane z chrupiącej skorupki na zewnątrz i miękkiego, wilgotnego wnętrza. Wykonane z precyzją, stanowią prawdziwe arcydzieło cukiernicze.

Makaroniki mają długą historię, sięgającą średniowiecznej Włoch. Jednak to Francuzi nadali im dzisiejszy kształt i smak. W XVII wieku zostały sprowadzone do Francji przez Katarzynę Medycejską. Współczesne makaroniki, jakie znamy, powstały w paryskiej cukierni Ladurée w XIX wieku, która wprowadziła ideę łączenia dwóch ciasteczek z kremowym nadzieniem.

Francuskie makaroniki są doskonałym wyborem na każdą okazję – od eleganckich przyjęć, przez wesela, po codzienne chwile przyjemności. Ich różnorodność smaków i kolorów sprawia, że są nie tylko pysznym, ale i efektownym dodatkiem do każdej uroczystości. Obecnie w naszej ofercie dostępne mamy makaroniki w 4 wariantach : kakaowe, zielone, różowe i neutralne. W opakowaniu znajduje się 160szt (ø35mm) z których możemy wykonać 80 makaroników.

Zapraszamy do telefonowania i składania zamówień na te małe słodkości !!